Ga direct naar inhoud

Agenda

AVONDFILM: Wicked little letters (12+)

  • vrijdag 13 september 11.00 uur - 12.41 uur

Een 'heerlijk vulgair' en messcherp zwarte komedie-mysterie vol Britse humor met Oscar en BAFTA winnaar Olivia Colman en Oscar en BAFTA genomineerde Jessie Buckley in de hoofdrollen. Van de makers van The Banshees of Inisherin en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Hoera! Corrosia Film(huis) bestaat 1 jaar! Om dit te vieren hebben wij elke week een film die je gezien moet hebben!

Dear Edith, you foxy ass old whore … Het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene handgeschreven brieven die in steeds grotere getale en bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan gelijk richting de vrijgevochten en enigszins grofgebekte Rose die hierdoor de voogdij over haar dochtertje dreigt kwijt te raken. Dan sluit een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen. Wicked Little Letters is een even hilarisch als eerlijk verslag over vrouwen die veroordeeld worden vanwege afwijkend gedrag, maar blijven vechten voor gerechtigheid in het rechtssysteem dat hen volledig uitsluit.

FILMINFO

Regie: Thea Sharrock
Cast: Olivia Colman, Jessie Buckley, Anjana Vasan, Timothy Spall, Joanna Scanlan, Hugh Skinner, Malachi Kirby, Gemma Jones, Lolly Adefope, Eileen Atkins, Alisha Weir
Land: Verenigd Koninkrijk
Jaar: 2023
Duur: 101 minuten
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Komedie
IMDB Cijfer: 7,0

Deel dit artikel