Ga direct naar inhoud

Agenda

OCHTENDFILM: Potato dreams of America (9+)

  • vrijdag 7 juni 11.00 uur - 12.35 uur

Autobiografische komedie over een jonge homo in de Sovjet-Unie, zijn postorderbruid-moeder en hun ontsnapping naar Amerika.

JUNI: PRIDE MAAND

Juni, de Internationale Pride maand, staat bij ons in het thema van films voor en door de LHBTQIA+ community omdat wij het belangrijk vinden om een podium te kunnen bieden voor deze community. Zo tonen wij ‘Potato dreams of America’ waar Potato probeert te overleven tijdens de turbulente USSR jaren, ‘Dramarama’ waar Gene zijn geheim probeert te delen met zijn toneelclub, ‘I love you more’ waar Ben op het punt staat zijn grote liefde Leo te ontmoeten en ‘La bella estate’ waar Ginia de moed vindt om echt zichzelf te zijn. Kortom vier prachtige verhalen over liefde en moed.

Lena en haar homoseksuele zoon Potato proberen te overleven in de USSR. Ze vluchten in een fantasiewereld van illegale Amerikaanse films. Als hun situatie verslechtert, besluit Lena postorderbruid te worden om hun toekomst veilig te stellen. Kort daarna trouwt ze met een Amerikaanse man en verhuizen ze naar de VS. Al snel leren ze dat de Amerikaanse droom niet altijd is wat hij lijkt.

FILMINFO

Regie: Wes Hurley
Cast: Dan Lauria, Marya Sea Kaminski, Lea Delaria, Jonathan Bennett, Sera Barbieri
Land: Verenigde Staten
Jaar: 2020
Duur: 95 minuten
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Komedie

Deel dit artikel