Ga direct naar inhoud

Agenda

KROOST: Kim van Zeben Theaterproducties
Beuk! (4+)

  • woensdag 1 mei 15.00 uur - 16.15 uur

“Rogier in ’t Hout en Kim van Zeben hakken, schieten, zagen, vallen, vechten en zingen voortreffelijk.” – Volkskrant ★★★★☆ en “Heerlijke, dolkomische slapstick, die de fantasie prikkelt. (…) Voor zowel kinderen als ouders is er genoeg te lachen, zonder dat het oppervlakkig wordt.” – Het Parool 

Sjef de Muis verliest zijn huis als zonder pardon zijn boom wordt omgezaagd. In paniek vlucht hij weg en vindt een schuilplaats onder een blokhut in het bos. Hier is het droog en er is zelfs eten in overvloed. Maar Beuk de Houthakker, is hier niet blij mee. Deze hut is van haar!

Die muis moet dus weg, koste wat kost. Als ook Uil de uil om de hoek komt kijken, is de chaos compleet. Beuk, Sjef en Uil raken steeds meer verstrikt in hun strijd om het bos. Maar van wie is dat bos nu eigenlijk echt?

Beuk! is een familievoorstelling van Kim van Zeben Theaterproducties voor iedereen vanaf 4 jaar. Een fysieke rollercoaster waarin het publiek wordt meegesleept in een cartoonachtige wereld, vol spectaculaire achtervolgingen, gevechten en komische valpartijen. Slapstick op hoog niveau, veel gooi- en smijtwerk en de dingen mógen kapot. Maar bovenal is Beuk! een ontroerend verhaal over echte vriendschap tussen mens en dier én hun gezamenlijke liefde voor de natuur.

Vincent Kouters schreef in de Volkskrant: "Je zou in het vraagstuk over wie waar mag wonen in het bos en de escalerende rol die een grootmacht als de uil daarin speelt een metafoor kunnen lezen voor allerlei conflicten op het huidige wereldtoneel. En dat moet je vooral doen, als je een hoop ongecompliceerde lol, klassieke slapstick, flauwigheden en gevechten niet genoeg vindt voor een leuk middagje uit. Maar laten we wel wezen, dat is wel degelijk meer dan genoeg. Zeker in dit voortreffelijk uitgevoerde geval."

Spel: Kim van Zeben en Rogier in ’t Hout Regie: Bram de Goeij Toneelbeeld: Hester Jolink
Kostuums: Annemarie Klijn Concept en tekst: Kim van Zeben, Bram de Goeij en Rogier In ’t Hout Liedteksten: Kim van Zeben Poppen: Siem van Leeuwen Muziek en geluid: Simon Boer Dramaturgie: Manon Wittebol Lichtontwerp: Gé Wegman Techniek: Ramon Keuben 

Deel dit artikel