Ga direct naar inhoud

Agenda

MATZER Theaterproducties en &Brakema
Blue Hour

  • woensdag 29 mei 20.00 uur - 21.15 uur

In een tijd waarin de wereld soms in brand lijkt te staan, gingen schrijver Jibbe Willems en regisseur Liliane Brakema op zoek naar een nieuwe, hoopvolle wereld.

In Blue Hour creëren zij door middel van tekst, muziek, dans en ingeleefd spel van meervoudig Theo d’Or genomineerde actrice Alejandra Theus een opening naar een nieuwe toekomst.

Brakema’s expressieve werk kenmerkt zich door het gebruik van beweging om het verhaal te ondersteunen. Alejandra Theus geeft in deze voorstelling met haar lichaam een extra dimensie aan de poëtische tekst.

Blue Hour neemt je mee op de mentale en fysieke reis van een jonge moeder en haar pasgeboren dochter. Zij dragen de bagage van hun verleden, het heden en de toekomst met zich mee. Om te overleven moet ze grote keuzes maken. Tussen verharden en kwetsbaar zijn. Tussen denken en voelen. Tussen zichzelf en anderen. Tussen wat we ooit kenden en nieuw onbekend terrein. Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst? Krachtig en hoopvol leert zij op haar reis anders kijken en ook vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf.

Blue Hour is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven. En zoals bij elke nieuwe start, is de toekomst niet in hapklare blokjes uitgelegd, maar wacht er wel een betere wereld achter de blauwe horizon.

Op onze site vindt je ook een interview met Liliane Brakema over het maken van Blue Hour. Je leest het hier.

tekst: Jibbe Willems regie: Liliane Brakema spel: Alejandra Theus

Blue Hour is een co-producties tussen MATZER Theaterproducties en &Brakema. Na het succes van Agatha in 2020 wilden MATZER Theaterproducties en Liliane Brakema graag opnieuw samenwerken. 

Wat schreef de pers over eerdere voorstellingen van MATZER Theaterproducties en &Brakema Producties?

Over Isotopia (&Brakema Producties)
Isotopia is de eerste volledig zelfstandige productie, die regisseuse Liliane Brakema met haar eigen gezelschap &Brakema Producties maakt. Zij toont hierin wederom dat zij tot de belangrijkste theatermakers van ons land mag worden gerekend.” – Trouw (★★★★★)

Over Agatha (MATZER Theaterproducties):
“Liliane Brakema’s Agatha prikkelt en wringt en vervreemdt.” – Volkskrant (★★★★)
“Brakema toont hoe tegenstrijdig de waarheid is.” – NRC (★★★★)

Deel dit artikel