Ga direct naar inhoud

Agenda

Club Guy & Roni invites: Cecilia Moiso
ADI(C)SCO

  • donderdag 28 maart 20.00 uur - 21.15 uur

ADI(C)SCO is een schijnbaar oneindige danstrip op zoek naar de roes, naar doorgaan tot je niet meer kunt en daarin jezelf verliezen: ofwel verslaving.

Eeuwig verlangen naar de roes
Een feest dat uit de hand loopt en nooit eindigt – dat klinkt aantrekkelijk, toch? Maar wat als je telkens méér nodig hebt om in die roes te raken? En waarom wil je dat eigenlijk? Cecilia Moisio zoekt naar antwoorden.
Steeds verder gaan, dieper in de roes, tot je jezelf verliest, los komt van de sleur van alledag … heerlijk, toch? De Finse choreografe Cecilia Moisio onderzoekt de achtergrond van ons verlangen naar roes.

The Art of.. ADI(C)SCO | Club Guy & Roni invites: Cecilia Moisio from Club Guy & Roni on Vimeo.Schaamte en taboes
Wie wel eens naar een club night gaat, ziet het om zich heen, maar de hang naar het verslavende gevoel van drank en drugs is natuurlijk zo oud als de weg naar Rome. Moisio kan het weten: ze groeide op met een alcoholverslaafde vader en kent als geen ander de schaamte en taboes die rond het thema heersen. Voor ADI(C)SCO sprak zij bovendien met diverse andere ervaringsdeskundigen. Waar komt die drang naar verdoving vandaan? Hoe beïnvloedt die de rest van je leven?

Psychologisch activist
Moisio trad als danseres op in werk van onder anderen Ann van den Broek en Krisztina de Châtel. Ook werkte ze met performance-goeroe Marina Abramovic. Sporen daarvan zijn in haar werk herkenbaar. De Finse noemt zichzelf graag ‘psychologisch activist’. Op zoek naar antwoorden keert zij in ADI(S)CO terug naar het discotijdperk, toen de party- en clubdrugs in zwang raakten. De strakke discoritmes passen prima bij haar afgemeten bewegingstaal die steeds heftiger wordt: ADI(C)SCO is een feest dat uit de hand loopt en nooit eindigt. In het voorprogramma zingt actrice en zangeres Sarah Janneh liedjes uit haar solo-programma Both Worlds, waarin ze op zoek gaat naar haar wortels.

Regie en choreografie: Cecilia Moisio Tekst: Aska Hayakawa Cast: Bien De Moor, Rosie Reith, Jésula Toussaint Visser, Club Guy and Roni’s Poetic Disasters Club (junior company)

Voorprogramma
Soul Nerve: Sarah Janneh live Zang: Sarah Janneh

Deel dit artikel