Ga direct naar inhoud

Agenda

Katie Cruel - LENZ / Frascati Producties

  • zaterdag 9 maart 2024 20.00 uur - 21.15 uur

Een drone metal murder ballad.

Katie Cruel is een muzikale voorstelling van LENZ (Erasmus Mackenna, Marit Hooijschuur en Roel Pronk) op de grens van muziek, theater en performance, geïnspireerd door de rijke traditie van Schotse en Ierse murder ballads.

Katie, een ongedocumenteerde jonge metalmuzikant, onlangs in de stad aangekomen, leeft om te overleven. Nadat ze is gevlucht uit de extreem conservatieve plattelandsgemeenschap waar ze opgroeide, blijven trauma’s haar achtervolgen.
Op een nacht, na een van haar optredens, spreekt een oudere man Katie aan op straat. Hun wonderbaarlijke ontmoeting, de nacht die volgt en zijn uiteindelijke pogingen om haar te redden, leggen de kloven tussen generaties, klassen en genders bloot. Uiteindelijk komt Katie tot het besef dat extreme acties de enige uitweg zijn binnen een wereld zo uitzichtloos als de onze.
Met gebruik van zowel drone metal muziek als Schotse folk maakt LENZ met Katie Cruel een ruig, eenzaam en teder portret van een jonge vrouw getekend door intergenerationeel trauma, op zoek naar hoop en bereid om tot het uiterste te gaan.

concept & creatie LENZ spel & live muziek Gerardjan Rijnders, Marit Hooijschuur & Erasmus Mackenna regie, scenografie & lichtontwerp Erasmus Mackenna tekst & dramaturgie Roel Pronk kostuumontwerp Julia Diepstraten muzikale leiding Simme Wouters systeemontwerp gitaarversterking Tos Nieuwenhuizen technische productie & operatie Attila Németh campagnefotografie Eva Roefs productie Frascati Producties met dank aan Maatschappij Discordia

Deel dit artikel