Ga direct naar inhoud

Agenda

Frascati Producties / LENZ
Katie Cruel

  • zaterdag 9 maart 20.00 uur - 21.15 uur

Hoe houd je hoop in een afstervende wereld?

Gierende gitaren en meeslepend spel
Fasten seat belts voor deze drone metal murder ballad. Hoe komt een vrouw die opgroeit in een godvrezend dorp in de stad tot haar gruweldaad? Met gierende gitaren en uitstekend spel vertelt LENZ het verhaal van Katie Cruel.
De oordopjes die bij de ingang worden verstrekt zijn geen overbodige luxe voor de trommelvliezen. Maar ook de gevoelige zielen kunnen zo misschien het leed een beetje verzachten dat in de murder ballads wordt bezongen. Murder ballads zijn in de Schots folk music een traditie met een lange geschiedenis en doen verslag van gruwelijke misdaden. Tel daar drone metal music bij op met zijn scheurende, gierende en loeiende gitaarpartijen, en er ontstaat een overdonderende combinatie waarop het hele lichaam mee resoneert.
Op het snijvlak van muziek, theater en performance
Katie Cruel is de tweede voorstelling van het jonge collectief Lenz (Erasmus Mackenna, Marit Hooijschuur en Roel Pronk), dat opereert op het snijvlak van live muziek, theater en performance. Het stuk vertelt het verhaal van een getraumatiseerde jonge vrouw (Hooijschuur) die wordt verstoten uit de extreem conservatieve plattelandsgemeenschap waar zij woont. Als deze thuisloze een oudere, rijke man (Gerardjan Rijnders) tegenkomt, ontstaat een relatie die door hun totaal verschillende achtergronden steeds verder scheef trekt en uiteindelijk, onvermijdelijk, naar een gewelddadige apotheose leidt.

"Katie Cruel is geïnspireerd op een eeuwenoude ‘murder ballad’: simpel gezegd, een lied waarin iemand opzettelijk wordt vermoord. Oorspronkelijk te vinden in traditionele (Schots-Ierse) muziek, hoor je muder ballads op dit moment terug in bijna alle muziekgenres, bij artiesten van Rihanna tot Radiohead. Hier een playlist met een selectie van de favorieten van LENZ. Enjoy!

Let op: er wordt gebruik gemaakt van harde muziek. Oordopjes worden uitgedeeld.

concept & creatie LENZ spel & live muziek Gerardjan Rijnders, Marit Hooijschuur & Erasmus Mackenna regie, scenografie & lichtontwerp Erasmus Mackenna tekst & dramaturgie Roel Pronk kostuumontwerp Julia Diepstraten muzikale leiding Simme Wouters systeemontwerp gitaarversterking Tos Nieuwenhuizen technische productie & operatie Attila Németh campagnefotografie Eva Roefs productie Frascati Producties met dank aan Maatschappij Discordia

Deel dit artikel