Ga direct naar inhoud

Agenda

Soroptimistclub Almere - La Ragazza del Futuro

  • zondag 10 december 15.00 uur - 16.30 uur

Soroptimistclub Almere is opgericht op 6 september 1997 en bestaat dus al meer dan 26 jaar!

Ze zetten zich speciaal in voor projecten die de positie en het leven van meisjes en vrouwen verbeteren. Met fundraising ondersteunen ze actief lokale, nationale en internationale projecten, die aansluiten bij de Millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties en de doelstellingen van Soroptimist International.
Op zaterdag 25 november 2023 start de wereldwijde campagne Orange the World, om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Soroptimistclub Almere werkt hierbij nauw samen met de gemeente Almere, want Almere is de landelijke ‘hoofdstad’ wat betreft huiselijk geweld.
Op zondag 10 december organiseert Soroptimistclub Almere een filmmiddag in Corrosia Theater, Expo & Film. Geprogrammeerd is de film La Ragazza del Futuro (12+). Een film over een jonge vrouw die strijdt in het Sicilië van de jaren zestig tegen de eeuwenoude traditie van het ‘herstellende huwelijk’ en vecht voor zelfbeschikking. La ragazza del futuro is gebaseerd op het ware verhaal van een meisje dat weigerde te trouwen met haar verkrachter en hem in plaats daarvan voor de rechter sleepte.

Deel dit artikel