Ga direct naar inhoud

Agenda

MAJA WESTERVELD / ABATTOIR FERME – DE DAMESCLUB

  • dinsdag 27 februari 2024 20.00 uur - 21.15 uur

Met bewonderenswaardige blijmoedigheid buigen drie dames (Anneke Sluiters, Anne Fé de Boer en regisseur Maja Westerveld) zich over de toestand in de wereld, die langzaamaan uit elkaar dreigt te vallen.

De drie dames, gespeeld door Anne Fé de Boer, Tine Van den Wyngaert en Kirsten Pieters, trekken zich terug op een onbewoond eiland om oplossingen te bedenken die de mens kan verlossen van alles wat het leven onduidelijk maakt. Waarom gebeuren al die nare dingen, wanneer zegt iemand eindelijk eens iets waar we wat aan hebben?

Afbrokkelende wereld

Als niemand uitkomst biedt, moeten zij het maar zelf doen. Gewapend met post-its, markeerstiften en uiteraard een mooie fles wijn gaan ze aan de slag. Ondertussen brokkelt buiten de wereld nóg sneller af.
Na Drek en Herrie is De Damesclub een nieuwe voorstelling van Abattoir Fermé die gaat over mensen die zich proberen te handhaven in een wereld die met plakband aan elkaar hangt en met de dag gammeler wordt. Maar dat wil niet zeggen dat je moet stoppen met plakken. Integendeel.

Verschillende genres

Abattoir Fermé werd in 1999 opgericht in Mechelen en ontwikkelde zich van amateurtheatergroep tot professioneel gezelschap dat actief is in verschillende genres, disciplines en media. Naast beeldende theaterproducties zonder tekst maakt het gezelschap ook tekst-, muziek-, dans- en objecttheater. In het verleden was Abattoir Fermé een enkele keer ook te zien op televisie of in opera, films en clips.

Tekst - Maja Westerveld Spel - Anneke Sluiters, Anne Fé de Boer, Maja Westerveld Scenografie - Sven van Kuijk en Stef Lernous Productie - kunstencentrum nona /Abattoir Fermé

Deel dit artikel