Ga direct naar inhoud

Agenda

Koop kaarten
  • vrijdag 10 november 11.00 uur - 12.45 uur

OCHTENDFILM: Roter Himmel (12+)

In een droge, hete zomerperiode woeden bosbranden welig. Vier jongvolwassenen verzamelen zich in een vakantiehuis aan de Oostzee waar ze volop de liefde verkennen. Langzaam en ongemerkt worden ze door de vlammen ingesloten.

Een klein vakantiehuis aan de Baltische kust. De dagen zijn warm en het heeft al weken niet geregend. Vier jonge mensen komen bijeen, oude en nieuwe vrienden. De uitgedroogde bossen om hen heen beginnen te branden, net als hun emoties. Geluk, lust en liefde, maar ook jaloezie, wrok en spanningen. Ondertussen branden de bossen. En heel snel zijn de vlammen daar.

FILMINFO

Regie: Christian Petzold

Cast: Paula Beer, Enno Trebs, Jonas Dassler

Land: Duitsland

Lengte: 103 minuten

Ondertiteling: Nederlands

NOVEMBER THEMAMAAND: FILMFESTIVAL WINNAARS

Elk jaar barsten de filmfestivals weer van de pareltjes en wij tonen in November onze selectie. Zo heeft de thriller Anatomy of a fall de Palme d’Or gewonnen op het Cannes Film Festival, de hoogste prijs op het festival. Roter Himmel won de juryprijs op het Berlin International Film Festival. Elephant won de prijs voor de beste film met het kleinste budget op New Horizons IFF en Totem won zelfs vijf prijzen: twee keer de beste film, beste jonge maker, beste regisseur en beste muziek op diverse festivals

Deel dit artikel