Ga direct naar inhoud

Agenda

Koop kaarten
  • vrijdag 3 november 20.00 uur - 22.30 uur

AVONDFILM: Anatomy of a fall (12+)

De Duitse schrijfster Sandra woont met haar echtgenoot Samuel en slechtziende zoon Daniel in een afgelegen blokhut. Wanneer Samuel op mysterieuze wijze komt te overlijden, worden zowel kwade opzet als zelfdoding niet uitgesloten. Sandra wordt uiteindelijk van moord beschuldigd. Op het proces, in het bijzijn van Daniel, wordt hun liefdesleven onder de loep genomen.

Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen châlet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleedt.

FILMINFO

Regie: Justine Triet

Cast: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Antoine Reinartz, Milo Machado-Graner, Samuel Theis

Land: Frankrijk

Lengte: 152 minuten

Ondertiteling: Nederlands

NOVEMBER THEMAMAAND: FILMFESTIVAL WINAARS

Elk jaar barsten de filmfestival weer van de pareltjes en wij tonen in November onze selectie. Zo heeft de thriller Anatomy of a fall de Palme d’Or gewonnen op het Cannes Film Festival, de hoogste prijs op het festival. Roter Himmel won de juryprijs op het Berlin International Film Festival. Elephant won de prijs voor de beste film met het kleinste budget op New Horizons IFF en Totem won zelfs vijf prijzen: twee keer de beste film, beste jonge maker, beste regisseur en beste muziek op diverse festivals.

Deel dit artikel