Ga direct naar inhoud

Agenda

Ivgi&Greben
Small People

  • donderdag 18 april 2024 20.00 uur - 21.15 uur

Een tragikomische, expressieve dansvoorstelling over ‘het menselijk tekort’.

In Small People wordt de menselijke tekortkoming als uitgangspunt genomen. Ivgi&Greben haalde inspiratie uit de complexiteit van de wereld waarin de mens zich staande probeert te houden. Zwaar wordt het overigens niet op het podium. Het gezelschap heeft voor Small People namelijk de Israëlische choreograaf Eyal Dadon uitgenodigd. De bewegingsstijl van Dadon laat zich omschrijven als tragikomisch. In combinatie met het expressieve en beeldende werk van Uri Ivgi, Johan Greben raakt het. Het levert een bijzondere, artistieke kruisbestuiving op en een spannende choreografie voor de acht dansers van het gezelschap.

We komen op zeker moment ter wereld en dan… begint het leven. Het komt in volle vaart op ons af: De boze buitenwereld, de machtige mede-mens, de dingen die we moeten doen en de tijd die voorbijvliegt. Zucht…!


Choreografie, concept: Uri Ivgi, Johan Greben, Eyal Dadon  Dansers: Ashley Affolter (NL), Björn Bakker (NL), Ludovico Murgia (IT), Daniel Flores Pardo (ES), Matthea Lára Pedersen (IS), Gaetano Tricomi (IT) Yun-Ting Tsai (TW), Carla González Pérez (ES)  Muziek: Tom Parkinson

Deel dit artikel