Ga direct naar inhoud

Agenda

Het Zuidelijk Toneel & Stichting Nieuwe Helden
En ze leefden nog lang en gelukkig

  • donderdag 29 februari 20.00 uur - 21.15 uur

Hein Janssen schreef in de Volkskrant: "In de ontroerende voorstelling ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’ vertellen kinderen zelf over armoede. Na een wonderlijk begin over sprookjes, vertellen kinderen op het scherm over hun thuissituatie en hun toekomstdromen." en gaf de voorstelling ★★★★☆

Wat als we nu eens echt naar kinderen zouden luisteren? Nederland is een rijk land en toch is er veel armoede en ongelijkheid. We praten er over en doen van alles maar er verandert niets. Dit keer draaien we het om, op het podium staat een geweldig decor en een 11-jarig kind dat jou meeneemt in een sprookje van deze tijd. Laat je verrassen, raken, verwonderen en verbazen en heel misschien weer even geloven, dat sprookjes bestaan.

Tussen de 6 à 8 % van de Nederlandse bevolking maakt deel uit van een gezin met een inkomen onder de lage-inkomensgrens en loopt zo risico op armoede. Dat is schrijnend, zeker nu inflatie en stijgende energiekosten het probleem op scherp stellen. Experts zijn het erover eens dat we ongelijkheid kunnen wegwerken met een stikstof-achtige maatregel. Waarom willen we het dan niet oplossen?

Al bijna twee jaar lang verzamelt Nieuwe Helden getuigenissen van kinderen over ongelijkheid en hoe zij het anders zouden aanpakken. Samen met Het Zuidelijk Toneel werken ze dat uit tot een pakkende ervaring.

Maker: Bas van Rijnsoever Spel: Wisselende cast 11-jarige solisten Eindregie: Lucas De Man
Artistiek advies: Piet Menu Scenografie & media ontwerp: Gijs Leijdekkers Creatief producent: Valene Lontanga Filmmaker: Tim van den Heuvel Filmproducer: Else-Marie Rombouts Coaching solisten: Emily van Zoonen Kostuums: Ilse Vermeulen Advies kind regie: Sem Jonkers Productieleiding: Rianne Valstar Techniek: Tom IJpelaar

Over Het Zuidelijk Toneel

Bij Het Zuidelijk Toneel leer je jezelf kennen. In voorstellingen en projecten ontmoet je de wereld, ontdek je nieuwe inzichten en word je verrast. Wij zetten theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken.

Als cartograaf van de eigen tijd ontwikkelde Het Zuidelijk Toneel zich tot een uniek gezelschap: geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn.

Piet Menu staat als curator en initiator aan het hoofd. Samen met co-artistiek leider & regisseur Sarah Moeremans en in samenwerking met de beste theatermakers vertellen we de verhalen die de wereld nodig heeft. In tijden dat een wereld recht krabbelt door vindingrijkheid en creativiteit laat Het Zuidelijk Toneel zich zien met voorstellingen en innovatieve projecten.

Wij bieden zoekende mensen nieuwe vergezichten door een portie creativiteit aan de werkelijkheid toe te voegen.

Deel dit artikel