Ga direct naar inhoud

Agenda

Koop kaarten
  • zondag 22 oktober 15.00 uur - 15.50 uur

PLAN D- / Andreas Denk
Zwerfhonden (8+)

Au!’ Riep de tsaar toen een hond hem zomaar in zijn been beet. Was het toeval of juist de bedoeling? Zwerfhonden is gebaseerd op het verhaal ‘‘De hond die de tsaar in zijn been beet’’ van Toon Tellegen.

Het is een spannende muzikale dansvoorstelling met daarin meerstemmige blaffende en grommende honden koren, aria’s en duetten.

Een voorstelling over macht en kwetsbaarheid. Over moedige honden die in verzet komen tegen de tsaar, hem ontvluchten en op weg gaan naar veiligheid.

Uniek aan Zwerfhonden is dat toegankelijkheid volledig is geïntegreerd in de voorstelling. Een koor die de dans een stem geeft, een gebarentolk in de rol van verslaggever, een extra dimensie door geuren en interactieve video animaties als visuele ondersteuning nemen je mee in het verhaal.

In het voorprogramma Zwerfroute kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met de thema’s van de voorstelling.

Zwerfhonden is 'Vrij naar De hond die de tsaar in zijn been beet van Toon Tellegen. Em Querido's Uitgeverij, Amsterdam'

Choreografie, dans en decorontwerp: Andreas Denk muziek en compositie: Wiebe Gotink
Dansers en acteurs: Marloes Dingshoff, Claire Hermans, Sophie Prins Ischa Statie, Ali Akbar Shafiee, Pablo Alanes productie/educatie: Wendy Grin eindregie: Mohamed Aadrou productie: Zoscha van Erkel kostuums: Inez Meer lichtontwerp: Desirée van Gelderen

Deel dit artikel