Ga direct naar inhoud

Agenda

Koop kaarten
  • woensdag 22 november 19.00 uur - 20.00 uur

THEATER ARTEMIS
(...)Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel (12+)

Een zwaar behaarde zanger zong ooit lang geleden: “Is this the real life? Is this just fantasy?” Best een lekker nummer. Maar wij vragen ons af waarom hij nooit een helder antwoord heeft gekregen? Waarom moeten wij iets snappen, dat eigenlijk niet te begrijpen is?

Als alles zo lekker duidelijk is, waarom voelen wij dan niks als we in onze armen knijpen? Ga je moeder maar pesten, als je niet tegen twijfel kan. Maar val ons niet lastig met je zekerheden.
Overigens heeft dat hele nummer van Queen geen zak met onze voorstelling te maken. Het komt er niet eens in voor. Het is gewoon maar een voorbeeld. Of mag dat ook niet meer tegenwoordig? Ga je dan na afloop zeuren bij de kassa dat de promotekst niet klopte?

(…..) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel won de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie 2020-2021. Uit het juryrapport: ”(…..) is behoorlijk vaag, laat zich lastig navertellen, maar van begin tot het einde raak. Een overrompelende theaterervaring, die met Carola Bärtschiger, Willemijn Zevenhuijzen en Elias De Bruyn de ideale acteurs heeft, want in niets stralen ze uit dat ze acteurs zijn. Hun timing in het ontkennen van spel is perfect.”

Wat schreef de pers?
“De voorstelling schakelt behendig heen en weer tussen geestig absurdisme en existentiële nachtmerrie” - NRC ★★★★

“Maar het allerknapste: naast filosofisch is (…..), […] ook gewoon ontzettende leuk” - de Volkskrant ★★★★★

”Ouders, leraren, begeleiders van welk soort dan ook, neem al uw kinderen mee en bereid ze voor op het leven door een bezoek aan (…..)” – theaterkrant.nl

Regie Jetse Batelaan Spel Carola Bärtschiger, Elias De Bruyne, Willemijn Zevenhuijzen Muziek Les Trucs Scenografie Theun Mosk Kostuums Eva Koopmans Dramaturgie Marcus Dross, Anna Wagner Coproductie Theater Artemis, Künstlerhaus Mousonturm, Ruhrtriënnale 2018-2020

trailer ( . . . . . ) een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel from Theater Artemis on Vimeo.

Deel dit artikel