Ga direct naar inhoud

Agenda

Jasper van Luijk & Isabel Meloen / SHIFFT
One Touch

  • dinsdag 5 maart 20.00 uur - 21.05 uur

Een dynamische voorstelling over de noodzaak van fysiek contact.

Hoe bouw je vertrouwen?
Als we iets tijdens corona hebben gemist, dan wel de aanraking. Is vertrouwen en verbinding wel mogelijk zonder aanraking? Met een mix van dans en acrobatiek gaan de makers op zoek naar een antwoord.
Aanraking is ons primaire communicatiemiddel. Dat heeft corona wel duidelijk gemaakt. In onze geïndividualiseerde en gedigitaliseerde samenleving raken we sowieso steeds meer op onszelf teruggeworpen. Dat heeft consequenties voor de manier waarop we met elkaar omgaan, hoe we naar elkaar en onszelf kijken. Hoe bouw je vertrouwen op, hoe ingewikkeld wordt het empathie en verbinding te creëren, vragen choreograaf Jasper van Luijk en dramaturge Isabel Meloen zich af in One Touch.
Vloeiende, acrobatische dansstijl
In de drie duetten en groepsscenes leunen en steunen de dansers op elkaar in een aantrekkelijke, vloeiende en acrobatische dansstijl. Ze dragen elkaar, vangen elkaar op, leunen, steunen en balanceren op elkaar. Blind vertrouwen is een voorwaarde in hun risicovolle spel, maar hoe valt dat te rijmen met ego en rivaliteit?
Jong en Utrechts
SHIFFT, opgericht door Jasper van Luijk, is een jong gezelschap in Utrecht. Het gebruikt naast dans nog vele andere disciplines, waaronder film, beeldende kunst en muziek. Ontmoeting en ontwikkeling staan hoog in het vaandel.

Concept: Jasper van Luijk en Isabel Meloen choreografie: Jasper van Luijk i.s.m. de dansers
dramaturgie: Isabel Meloen dans: Mees Meeuwsen, Lo Walther Boer, Jeroen Janssen, Maxime Abbenhues en Matilde Tommasini productie: SHIFFT fotografie: Sjoerd Derine

Deel dit artikel