Ga direct naar inhoud

Agenda

Koop kaarten
  • woensdag 25 oktober 20.00 uur - 21.30 uur

Kim Karssen / Frascati Producties & De Warme Winkel
Schrödingers hond

Een absurdistische voorstelling over de kracht van onze gedachten. ''Fascinerende Karssen fantaseert een wereld die tegelijk wel en niet bestaat.'' Theaterkrant

Teaser Schrödingers hond - Kim Karssen / Frascati Producties in coproductie met de Warme Winkel from Frascati Video on Vimeo.

‘Ik denk dus ik ben.' Toch? Maar wat als je meer tijd doorbrengt in je hoofd dan daarbuiten? Als je niet kunt ontsnappen aan je eigen fantasie? Als je jezelf volledig verliest in je dagdromen, is je fantasie dan niet werkelijker dan 'de werkelijkheid'? Bestaat ‘de werkelijkheid’ dan nog wel? Bestaat Kim Karssen dan nog wel? En de voorstelling?

Geïnspireerd door het psychologische verschijnsel ‘Maladaptive Daydreaming’ presenteert Kim Karssen haar absurdistische solo Schrödingers hond. In een abstracte, haast lege ruimte en met een bezwerende soundtrack neemt Karssen ons mee in een even fantasierijke als dwangmatige gedachtewereld waar alleen Herman, een oud teletextmachientje, terugspreekt.

Schrödingers hond is de eerste solo van Kim Karssen bij Frascati Producties. Na haar eerdere werk De Grap zet Kim Karssen in deze solo haar onderzoek op het snijvlak tussen humor en kunst door en wel via de angstige krochten van de fantasie.

''Kim Karssen laat in haar originele voorstelling zien wat een grenzeloze fantasie kan aanrichten.'' ★★★★ de Volkskrant

"Met haar loepzuivere timing en levendige mimiek is ze de meest komische actrice van haar generatie." Interview in het NRC over Schrödingers hond

"Een absurde nachtmerrie waarin alle causale verbanden wegvallen." Het Parool

Kim Karssen was in 2023 in Corrosia te zien in de jeugdvoorstelling Nietes van Theater Artemis.

Lees ook het artikel dat in juli '23 over Kim in de Volkskrant verscheen.

Deel dit artikel