Ga direct naar inhoud

Agenda

Koop kaarten
  • dinsdag 9 mei 20.00 uur - 21.30 uur

Lotte Dunselman / Productiehuis Mevrouw Ogterop - Ik zou liever Angel heten

Een theatraal feest waarin personages, teksten, kostuums en situaties elkaar in hoog tempo afwisselen.

Een stel komt in hun vakantiehuisje samen met vrienden om levens met elkaar te vergelijken, om daar troost of iets om na te streven uit te halen. Ze wachten nog op Angel. Ondertussen drinken ze. Ze drinken en praten. Menselijkheid, liefdesperikelen en pijnlijke stiltes wisselen elkaar af. Leven ze wel hun ware leven? Of verschuilen ze zich achter de rol die ze nu eenmaal toegewezen hebben gekregen in het leven? Naarmate de avond vordert worden de gesprekken intenser en intiemer; ze zoeken de uitersten van elkaars kwetsbaarheid op en schuwen extreme meningen niet. Ook blijken verhoudingen heel anders te liggen dan op het eerste gezicht lijkt en wordt duidelijk dat iedereen uiteindelijk maar een rol speelt.

De Theaterkrant schreef: "Uiteindelijk kan de toeschouwer een heel andere, diepere, behoorlijk tragische boodschap halen uit dit razendsnelle en vermakelijke rollenspel. Gaandeweg wordt de tekst van Jibbe Willems scherper, valser, tragischer en gemener; maar ook liefdevoller en kwetsbaarder. Een bewonderenswaardige tour de force." De hele recensie lees je hier.

Tekst: Jibbe Willems Concept: Lotte Dunselman Eindregie: Liliane Brakema Spel: Lotte Dunselman en Wouter Van Oord Scenografie: Joncquil Kostuums: Freja Roelofs Muziek: Julia Dubbelboer  Coaching Muziek: Jelle Hoekstra 

Deel dit artikel