Ga direct naar inhoud

Agenda

Koop kaarten
  • dinsdag 4 april 20.00 uur - 21.30 uur

Dood Paard - TWOMENSHOW

Een onemanshow voor twee, stand-up comedy voor twee kerels die nog geen grapje tot een goed einde weten te brengen. Toch doen Kuno Bakker en Jorn Heijdenrijk het.

Lachwekkend leven

‘Met ware doodsverachting’ delen Kuno Bakker en Jorn Heijdenrijk de lachwekkendheid van hun armzalige en belachelijke leven met het hongerige publiek, onder het motto: schaadt het niet, dan baat het niet. Een avond die het huidige tijdsgewricht met humor te lijf gaat. Verwacht het onverwachte, vertrouw niet op de logica – de mens is immers geen logisch wezen.

Prikkelende tegenstellingen

Dood Paard staat bekend om verrassende en tegendraadse voorstellingen. Twomenshow is ook weer gebaseerd op prikkelende tegenstellingen. Zoals gebruikelijk geven die aanleiding tot vele overdenkingen over het leven in het algemeen en het theater in het bijzonder. Twomenshow is ontregelend en hilarisch, filosofisch en fysiek.

Dood Paard

Theatercollectief Dood Paard, opgericht in 1993, maakt zijn voorstellingen op voet van radicale gelijkwaardigheid – het hele werkproces, van vormgeving tot dramaturgie, is daadwerkelijk collectief. Een vaste speelstijl is er niet; per productie kan die sterk verschillen. Maar altijd staat het ambacht van het acteren op een of andere manier centraal, zonder dat sprake is van ontoegankelijk conceptualisme. Bovendien is Dood Paard niet vies van ironische humor.

 Tekst | concept | spel: Kuno Bakker en Jorn Heijdenrijk

Kom voorafgaand of na afloop een drankje doen in ons theatercafe, geopend vanaf een uur voor aanvang.

Deel dit artikel